+90 532 380 93 64
info@ilkadam.com.tr

DİA E-Dönüşüm Çözümleri ile
E-Fatura, E-Defter, E-Arşiv, E-İrsaliye
süreçleriniz sorunsuz ilerlesin!

Türkiye'nin Bulut Teknolojisi ile Hizmet Veren
En Gelişmiş ERP Yazılımı ile Tanışın!

on_muhasebe_yonetimi

Neden DİA E-Dönüşüm?

gib-ozel-entegratoru-dia-da

GİB Entegratörü DİA

DİA Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) entegratörü olduğu için, DİA ile farklı bir yazılıma ya da entegrasyona ihtiyaç duymadan, e-belgelerinizi aracısız bir şekilde kolayca ve hızlıca gönderin.

gelismis-mobil-yonetimi-ile-e-belgelerinizi-kolayca-olusturun-jpg

Gelişmiş Mobil Sistem

Gelişmiş mobil teknolojisi sayesinde e-faturanızı bulunduğunuz her yerde oluşturup, cep telefonunuzdan da görüntüleme ve gönderme kolaylığını yaşayın.

dia-bulut-avantaji-ile-her-yerden-kolayca-e-belgelerinizi-duzenleyin-768x497

Bulut Teknoloji

Türkiye’nin en gelişmiş bulut ERP programı DİA ile bulut teknolojisinin tüm avantajlarından faydalanın. İstediğiniz yerden ve cihazdan e-faturalarınızı kaydedin, saklayın ve gönderin.

dia-da-tum-surecler-entegre-768x497

Entegre İş Yönetimi

Tek program üzerinden tüm iş süreçlerinizi yönetin. Muhasebenizi; stok, depo, üretim, e-fatura, satış, satın alma, CRM süreçlerinizle entegre kullanın. Stok, fatura, cari ve kasanızı genel muhasebenize entegre edin.

verileriniz-dia-ile-guvende-768x497

Veri Güvenliği

DİA’nın bulut teknolojisindeki 20 yıllık tecrübesi ile e-fatura ve diğer tüm verilerinizi güvenle saklayın.

maliyet-avantaji-dia-da-768x497

Maliyet Avantajı

Bulut teknolojisi sayesinde donanım, güncelleme ve yedekleme gibi maliyetlerden kurtulun.

surekli-destek-dia-da-768x497

Sürekli Destek

Türkiye’nin her yerindeki dijital dönüşüm uzmanı DİA İş Ortakları ile çalışın, e-fatura geçişinde ve sonrasında tam destek alın.

Neden Bulut Tabanlı E-Dönüşüm Çözümleri?

neden-bulut-teknoloji
İşletmenizin e-belge yönetimini ve takibini internetin olduğu her yerden ve tüm cihazlardan yapın.
.
neden-bulut-arsiv
Dijital dönüşüm sürecinde donanım, güncelleme ve yedekleme gibi maliyetlerden kurtulun.
.
neden-bulut-guncellik
Sürekli güncel bir GİB entegratörü kullanın.
.
neden-bulut-maliyet
İşletmenizde baskı, kargo, dosya, arşiv gibi masraflardan kurtulun.
.
neden-bulut-doga-dostu
Kağıt kullanımını azaltarak, doğa dostu bir işletme olun.
.
neden-bulut-guvenlik
DİA’nın 20 yıllık bulut teknolojisi tecrübesi ile, işletmenizin verilerini güvenle saklayın.
.

Sıkça Sorulan Sorular

DİA E-Dönüşüm nedir?

Herhangi bir aracı kullanmadan ve direkt muhatabınızı DİA olarak görüp e-fatura ve e-defterlerinizi sisteminizde koruyacak, yedekleyecek ve arşivleyeceksiniz. DİA ön muhasebe ve muhasebe sistemleri ile entegre, kolay kullanılır ve hızlı olan DİA e-dönüşüm çözümleri sayesinde hem firmanızın güvenliğini sağlamış olur hem de kağıt israfını minimuma indirirsiniz.

DİA E-Dönüşüm Çözümleri neleri kapsar?
    • E-fatura entegratör çözümleri
    • E-irsaliye entegratör çözümleri
    • E-defter entegrasyonu
    • E-arşiv entegrasyonu
    DİA E-Dönüşüm Çözümleri'nin avantajları neledir?
    • DİA E-Dönüşüm ile GİB direkt entegredir ve herhangi bir aracı yazılım veya firma yoktur.
    • Herhangi bir sorun durumunda sadece DİA ile iletişim kurarsınız. Hem kendi ticari yazılımınız hem entegratör yazılımı hem de entegratörün online sistemi gibi farklı yazılımlarla uğraşmanıza gerek yoktur.
    • DİA E-Dönüşüm Çözümleri ile e-faturalarınız bulut sisteminizde yedeklenir.
    • DİA E-Dönüşüm, DİA ERP üzerinde bir modül olarak çalıştığı için entegrasyon sorunları bulunmamaktadır.
    E-belge zorunlulukları neden getirildi? Nasıl başladı?

    Türkiye’de 397 sıra no’lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir. E-fatura yeni bir belge türü olmayıp, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilen e-fatura uygulamasında amaç tek format ve standarda göre satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır. Bunun için yurt dışı uygulamalar incelenerek başarıya ulaşmış e-fatura işleyişleri dikkate alınmış ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açık kaynak bir standart olan XML tabanlı ticari hayatın tüm süreçlerini içerecek şekilde etiketlemelere sahip olan uluslararası bir standart olan UBL-TR benimsenmiştir.

    421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında;

    04.12.2003 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar (Listeye ulaşmak için tıklayınız) ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31.12.2011 tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar ile,
    06.06.2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31.12.2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar,
    01.09.2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvurmak ve 31.12.2013 tarihine kadar e-fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

    Söz konusu mükelleflerden 2011 takvim yılı içinde mal alışı yapanlar, satın aldıkları malın türüne, fiyatına, miktarına veya herhangi bir özelliğine bakılmaksızın 2011 yılı gelir tablolarındaki brüt satış hasılatı rakamları esas alınarak elektronik fatura uygulamasına dahil olacaklardır. (Bilgi için tıklayınız)

    Elektronik fatura uygulaması, e-fatura portalı, bilgi işlem sistemlerinin başkanlık sistemine entegrasyonu ve başkanlıktan özel entegrasyon izni alan kurumların sistemi aracılığıyla olmak üzere üç yöntemle kullanılabilmektedir.

    Entegrasyon: Firma ticari sistemi direkt GİB ile bağlantılıdır.
    Özel Entegrasyon: Firma ile entegratör, entegratör ile GİB bağlantılıdır.
    Portal: www.efatura.gov.tr portali üzerinden faturalar manuel olarak takip edilir. Herhangi bir entegrasyon yoktur.

    DİA ile GİB arasındaki entegrasyon nasıl sağlanıyor?

    Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu Yöntemi, kendilerine ait bilgi işlem sistemini başkanlığın sistemine entegre ederek 7/24 kesintisiz bağlantı sağlayabilecek mükelleflerin kullanabilmeleri amacıyla geliştirilmiştir. DİA ERP, entegrasyon yöntemi ile direkt GİB ile haberleşmektedir.

    DİA E-Dönüşüm Çözümleri kullanırken aynı zamanda ERP'nin diğer çözümlerinden de faydalanılabilir mi?

    Evet. Faturalarınızı portal entegrasyonu ile manuel olarak yükleyebilir ve gelen faturaları portaldan alabilirsiniz. Satış faturalarınızı anında imzalar, zarflar ve gönderebilirsiniz. Firmanıza kesilen alım faturalarınızı da aynı şekilde ekstra hiçbir dosya seçimi, yükleme gibi işlemlere gerek kalmadan anında alabilirsiniz. Ayrıca DİA Muhasebe modülleri kullanarak hazırladığınız defterleri online olarak imzalayıp gönderebilir, hem zamandan hem de maliyetten kazanırsınız.

    Bize Ulaşın
    Gizliliğe genel bakış

    Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.